2017/04/28

Переваги сучасних діагностичних рентгендосліджень

У цій статті ми розповімо про переваги та можливості сучасної медичної техніки і лікування. Пацієнти нашого центру часто запитують про дозу опромінення, як це може вплинути на здоров’я, скільки часу триває обстеження та його доцільність. Про всі етапи обслуговування, починаючи від реєстратури і завершуючи лікарським висновком, ви прочитаєте у цьому матеріалі. Це дасть вам змогу дізнатися про систему роботи клініки зсередини та оцінити наші переваги.

Реєстратура (рецепція)
Це вагома складова обслуговування пацієнтів та «обличчя» компанії. У Медичному центрі Святої Параскеви медичні картки та іншу документацію зберігають в електронному вигляді. Це дозволяє оперативно обробляти всю інформацію про відвідувачів клініки, вносити її до єдиної бази даних та миттєво передавати від одного спеціаліста до іншого. Після разової реєстрації в базі даних створюється персональна медична картка – аналог вашої медичної книжки з поліклініки.


Медичне обладнання
Рентгенапарат
Попри те, що цю медичну машину винайшов українець Іван Пулюй, далеко не всі державні медичні установи нею забезпечені. Ті ж заклади, що оснащені рентгенапаратом, переважно використовують устаткування ще з радянських часів – малоефективне, з неякісним вихідним зображенням та високим рівнем опромінення. Медичний центр Святої Параскеви має сучасний рентгенкомплекс японського виробництва «Winscope Plessart Vivo». Це один з лідерів на ринку медобладнання, переваги якого визнані провідними спеціалістами у всьому світі. Серед цих переваг:
– Мультифункціональна цифрова підсистема, що опрацьовує вихідне зображення в режимі реального часу. Завдяки цьому лікар може миттєво зробити висновок про ті чи інші загрози для здоров’я пацієнта та оптимально розмістити його для найкращої демонстрації патології.
– Функція «скопія», що дає змогу у відеорежимі вивчити та зафіксувати роботу окремих органів чи систем.
– Камера із частотою 30 кадрів на секунду, що передає зображення на матрицю, з розширенням 1024×1024. Це допомагає лікареві отримати максимально чітку картину обстеженої ділянки та якісно описати патологію.
– Низькі дози опромінення. Сучасне устаткування виділяє в десятки разів менше х-променів, аніж його попередники, що робить його максимально безпечним для пацієнта. До прикладу:

Метод дослідженняЗвичайний (старий) апаратСучасний цифровий апарат
Рентгенографія органів грудної порожнини0,25–0,65 мЗв0,02–0,06 мЗв
Цифрова флюорографія0,03–0,06 мЗв0,002–0,004 мЗв
Плівкова флюорографія0,6–0,8 мЗв0,15–0,25 мЗв
– Індивідуальна дозиметрія. Ця функція дає миттєву і точну інформацію про дози опромінення щодо кожного окремого випадку. Іншими словами, що більша маса тіла, то більшою є доза опромінення.
– Поєднання гнучкої механічної конструкції та новітнього програмного забезпечення дає змогу легко обслуговувати важкохворих. Додатково з’явилася можливість вносити зміни в освітлення та контраст кожного рентгендослідження в індивідуальному порядку.
– Медичний принтер сухого термографічного друку, що дозволяє отримувати рентгенологічні знімки дуже високої діагностичної якості. Цей принтер відповідає сучасним екологічним стандартам. А процес проявлення зображення у темному приміщенні за допомогою хімічних реактивів узагалі залишився в минулому. Принтер використовує термографічну плівку, нечутливу до денного світла. Тож весь процес відбувається у звичайних умовах рентгенкабінету, а робота системи нагадує принцип звичайного офісного принтера.

Лікарський висновок
Застосування сучасних медичних обладнань на практиці дає змогу лікареві-рентгенологу здійснити якісне діагностування у кількох напрямах:
– Клінічне:
  1. Під час обстеження органів грудної порожнини (легені) в позицію входять два зображення (пряма та бокова проекція). Це дає можливість оцінити усі простори легень, що неможливо зробити за допомогою лише прямої проекції. Додатково вдається оцінити форми серця та кісткову структуру грудного відділу хребта.
  2. Під час обстеження органів шлунково-кишкового тракту лікар може якісно відстежити функцію порожнистих органів в момент проходження через них контрастного розчину (барію). Усі етапи фіксуються за допомогою серійної фотозйомки (9–16 фото), що було неможливим у попередніх системах скопій.
– Функціональне. Висновок лікаря-рентгенолога створюється в рамках єдиного протоколу обстеження, що передбачає чітко визначену послідовність дій. Така система дозволяє контролювати якість медичного висновку та повною мірою забезпечити наступні послуги нашої клініки.


автор лікар-радіолог Дарій Павлів

Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або ж електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

0 коментарі :

Дописати коментар