2015/10/13

Як не «зістрибнути» зі здорового способу життя. Част. 1

Нарешті Ви знайшли час для себе і почали слідкувати за своїм раціоном, займатись спортом, покинули шкідливі звички; дбаєте про повноцінний сон і активний відпочинок.

Наступне випробування для Вас – не залишити це, пройшовши півдороги. У кожній важливій справі настає момент, коли сила волі починає зраджувати – і ми поступаємось спокусам: пропускаємо ранкові вправи заради десяти-двадцяти хвилин сну; їмо смачненьке, хоча воно шкідливе; засиджуємось із друзями допізна і нехтуємо повноцінним сном...

Рецептів того, як «не зістрибнути» зі здорового способу життя є безліч. Що знайдете тут саме Ваш, ми не гарантуємо, проте постараємось давати Вам все нові та нові поради, щоб допомогти Вам виробити «імунітет» до будь-яких спокус.

Порада №1. Оточіть себе мотиваційними настановами
Ваш дім може бути місцем натхнення, мотивації і нагадування, що Ви на правильному шляху. Слово має силу, а якщо його проілюструвати – то подвійну.

Візуалізуйте своє бажання, тобто те, що Вам необхідно зробити, щоб досягнути омріяного (запишіть, намалюйте тощо), і розмістіть Вашу мотиваційну дошку – колаж чи постер – на видному для Вас місці.
Зображення запозичені з сайтів dailyburn.com та backtoherroots.com

Порада №2. Перетворіть все, що пов’язане зі змінами у Вашому способі життя, на гру з подоланням перешкод і щедрими винагородами
Робити щось із примусу дуже важко, а от бавитись у гру значно легше та цікавіше. Для цього Ви можете скористатись ось такими порадами:
  • Візьміть дві коробки (банки), одну з них наповніть завданнями, які треба буде переміщувати в другу (порожню), коли Ви їх виконуватимете. Це можуть бути палички з підписами, камінці тощо. Ви підсвідомо прагнутимете, щоб усі елементи були переміщені в коробку з написом «Успіх» чи «Зроблено» тощо.
    Зображення запозичені з сайтів dailyburn.com та backtoherroots.com
  • Підготуйте 21 стікер і зривайте зі своєї стіни по одному, як тільки виконаєте якесь завдання. Робіть це щодня упродовж 21 дня. Психологи ввважають, що саме стільки разів (днів поспіль) необхідно щось виконувати, щоб випрацювати звичку. І, зрозуміло, підбивайте свої результати за певний період (щодня, щотижня) та нагороджуйте себе подарунками.
    Зображення запозичені з сайтів dailyburn.com та backtoherroots.com
Порада №3. Підбадьорюйте себе мотиваційними гаслами
Інколи стікери, на яких написано слова, що заставляють Вас не скиглити, а діяти, можуть зіграти велику роль. Зробіть власну підбірку таких фраз і розмістіть їх так, щоб Ваш погляд упродовж дня часто на них потрапляв.

До прикладу:
«Ти можеш».
«Вставай зі свого ліжка і біжи!»
«Почисть свої думки від «я не можу».
«Я люблю такого/таку, яким/якою я стану».
Зображення запозичені з сайтів dailyburn.com та backtoherroots.com
Ми продовжуватимемо шукати і ділитись з Вами цікавими ідеями, як вмотивувати до плідної праці над собою.

Бажаємо успіху!

0 коментарі :

Дописати коментар