2015/10/27

Як не «зістрибнути» зі здорового способу життя. Част. 2

Минулого разу ми розповіли Вам про способи підбадьорювання самого себе. Нині продовжуємо тему та пропонуємо ще низку дієвих порад.

Порада №4. Діліться своїми успіхами, роздумами, досвідом публічно
Заведіть блог або онлайн-щоденник з постів у Фейсбуці, в якому Ви щодня будете ділитися новим досвідом, як підтримувати здоровий спосіб життя, зі своїми друзями. Можливо, цей досвід і поради стануть корисними для Ваших знайомих і, навіть, більше – Ви станете для них прикладом, натхненником.

А оскільки Ви вже розповіли великій кількості людей про те, що почали працювати над собою, то маєте додаткову відповідальність як людина слова, а тому не можете взяти і все кинути – справи треба доводити до кінця.

Порада №5. Контролюй: заведи календарі, щоденники, блокноти, складай візуальні плани…
Кожному важливо бачити свій прогрес, а робота, впорядкована як система, завжди успішніша за імпульсивно-емоційну.

Власне цей аспект варто врахувати, створивши календарі, схеми, плани, які нагадуватимуть і водночас показуватимуть Ваш успіх та прогрес у роботі над собою. Ось кілька прикладів.

Рекомендація: робити все яскравіше і веселіше, адже Ви себе не змушуєте – Ви себе надихаєте на кращий результат. Якщо ж не знаєте, як все впорядкувати самостійно – зверніться до пошукових систем. Нині є дуже багато прикладів блокнотів та календарів для вільного вжитку – роздруку. Такий спосіб організації роботи не лише дисциплінує Вас, але й допоможе згодом проаналізуватидинаміку Вашого успіху.

Порада №6. Лягайте з думками і підсумками
Перед тим, як завершити прожитий день і перейти у стан сну та очікування наступного дня, зробіть підсумки. Для цього попрацюйте зі своїми емоціями, відчуттями: поставте собі три запитання:
  • Що я зробив корисного для себе за цей день?
  • Що було не надто корисним для мого організму сьогодні?
  • Що я можу зробити, щоб надалі уникнути цього?
Сподіваємось, що ці поради будуть корисними для Вас, а ми продовжуватимемо шукати нові ідеї мотивації.

0 коментарі :

Дописати коментар