2016/01/12

#Zdorovyj_trend мандрує у 2016 рік

#Zdorovyj_trend – інформаційний порадник, серія статей про здоровий спосіб життя від Медичного центру Святої Параскеви.

За кордоном тисячі людей вивчають різні думки про здоров'я, здоровий спосіб життя, заняття спортом, щоб змінити своє життя на краще. Найбільшими викликами залишаються дієти, зменшення кількості споживання цукру, мінімізація стресу та фізична активність.

У країнах Європи діє чимало програм, спрямованих на виховання нового мислення в майбутнього покоління. Розробники цих програм закликають батьків і дітей робити «здоровий» вибір, який передбачає фізичну активність та здорове харчування. Для цього залучають чималі ресурси: запрошують відомих зірок, транслюють пізнавальні телепередачі, створюють соціальні ролики, фонди, запроваджують інтерактивні уроки у школах, проводять години здоров'я на роботі тощо.

Ми ще, на жаль, не доросли до таких масштабних соціальних компаній, які пропагували б здоровий спосіб життя, проте маємо можливість спостерігати, як суспільство самотужки його культивує: люди кидають один одному в соціальних мережах фітнес-виклики, обмінюються порадами щодо здорового харчування, об'єднуються в ініціативні групи тощо.

Тому у 2015 році ми вирішили підтримати тих, хто вже почав оздоровлюватися чи хоче «включитися» у здоровий спосіб життя. Перша наша публікація вийшла у вересні. Хоча, щоб розпочати процес свого оновлення, не потрібно жодних прив'язок до пори року чи дати, стартувати можна будь-коли, а можливості при високій мотивації завжди знайдуться. Ми впевнені, що і осінь, і зима – чудові пори для такого старту. Адже як тільки починаєш шукати можливості, вони перед тобою відкриваються. У нашому житті є чимало сфер, які можна і варто змінити, покращити, додати їм трохи більше здоров'я і щастя.

Не обов'язково з головою занурюватися у спорт і строгі дієти, великі зміни починаються з маленьких звичок і правил, яких необхідно дотримуватися вдома, на роботі, разом із сім'єю тощо.

Іншим нюансом є те, що не можна знайти оптимального рецепту дій. Здоровий спосіб життя – дуже індивідуальний процес для кожного, адже цьому передує попередній досвід фізичних навантажень, захворювання, ритм життя, вік, професійні ризики тощо.

З усіма цими викликами ми зіткнулися, готуючи та шукаючи матеріали, адже хотілося дати бодай маленький інструмент і ключик для усіх і кожного водночас.

За цей період – п'ять місяців – було написано 17 статей на тему здорового способу життя, вони покликані допомогти Вам розпочати зміни за різних обставин і фізичних можливостей. Ми прагнули задати маленький імпульс до дій та дати поради, доступні кожному, хто мріє покращити своє здоров'я.

Дякуємо, що Ви й надалі залишаєтеся з нами.

Хто ще не включився у здоровий тренд – поспішіть долучитися і будьте з нами у 2016 році. Хто ж уже рішуче налаштувався у цьому році на зміни, тому ми даруємо ось такі листки-планування, які можна роздрукувати самотужки. Можливо, саме вони допоможуть зробити перші кроки до нових змін.

для того, щоб зберегти та роздрукувати зображення у повному розмірі, відкрийте його в новій вкладці вашого браузера
для того, щоб зберегти та роздрукувати зображення у повному розмірі, відкрийте його в новій вкладці вашого браузера
(для того, щоб зберегти та роздрукувати зображення у повному розмірі, відкрийте їх у новій вкладці вашого браузера або скачайте тут)

0 коментарі :

Дописати коментар