2015/12/28

Декілька порад, щоб свята не спровокували проблем

Cвяткові дні зазвичай супроводжуються смачними стравами, застіллями та, на жаль, іноді неприємними наслідками для організму. Отож, декілька порад, щоб свята не спровокували проблем:
  1. Насамперед в жодному разі не переїдайте та розділяйте несумісні страви. Тому не споживайте одночасно закуски, гарячі страви та десерти. Робіть мінімально 20-хвилинні інтервали між прийомами їжі, тоді споживатимете значно меншу наступну порцію.
  2. Не голодуйте протягом дня перед святковим столом. Споживайте їжу у звичному режимі.
  3. Вживайте багато води протягом дня.
  4. Помірні дози алкоголю вбережуть Вас від поганого самопочуття наступного ранку. Намагайтеся не змішувати різні види напоїв!
  5. Пам'ятайте про калорійність їжі: надавайте перевагу легким овочевим салатам з олією, якщо ж з майонезом – то домашнім.
  6. Десерти краще споживати без жирних кремів, тому в нагоді стануть ягідні смаколики.
Якщо ж не вдасться дотриматися рекомендацій і наступного дня самопочуття буде не найкращим, можна самостійно «призначити» собі сорбенти («Ентеросгель», біле вугілля, «Атоксил»). Інші медикаменти треба застосовувати лише за порадою лікаря.

лікар-гастроентеролог Зоряна Подольська
Якщо ж у Вас є проблеми з органами шлунково-кишкового тракту, то за декілька днів до початку свят почніть приймати «свої ліки» (ферменти, прокінетики, обволікальні препарати).

Нехай їжа буде на користь, а свята принесуть лише задоволення!

0 коментарі :

Дописати коментар