2016/12/15

Вибір окулярів

В Європі окуляри почали носити з середини 14 ст. У 17 ст. вони користувались особливою популярністю у чоловіків – були великими та яскравими. Але мода мінлива – і з 18 ст. аристократи змінили окуляри на лорнети та моноклі. А в середині 19 ст. з’явилися пенсне, які носили аж до 20-х рр. 20 ст.

Нині, завдяки неймовірній різноманітності скелець та форм оправ, окуляри особливо популярні. Адже вони не тільки слугують порятунком для людей зі зниженим зором і захищають наші очі від шкідливого випромінювання комп’ютерних моніторів чи яскравого сонячного світла, але й можуть чудово доповнити модний ансамбль.
То як будемо вибирати захисні окуляри?
  1. Не можна використовувати лінзи синього кольору, оскільки синій спектр токсично впливає на кришталик та сітківку. Деколи у пацієнтів виникає запитання: якщо лінзи синього кольору шкідливі для очей, чому тоді гірськолижні окуляри мають сині лінзи? Відповідь проста: синього відтінку цим лінзам надає антивідблискове покриття, а самі лінзи мають всі відтінки бежевого, коричневого – корисного для очей спектру кольорів.
  2. Людям з глаукомою можна використовувати лінзи зеленого кольору, оптимальні в цій ситуації, що підтверджено науковими дослідженнями.
  3. Під час перебування в країнах зі спекотним кліматом, яскравим сонцем або на відпочинку високо в горах, де лежить сніг, бажано носити окуляри з максимальним затемненням лінз – до 75 %, адже дуже часто відблиски сліпучого снігу на яскравому сонці пошкоджують сітківку, навіть можуть спричиняти її опіки. У наших широтах, в умовах помірного освітлення, достатньо 50% затемнення.
Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або  електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

0 коментарі :

Дописати коментар