2016/12/14

Раннє виявлення глаукоми

Глаукома, як і раніше, залишається однією з головних причин сліпоти серед дорослого населення планети. Сьогодні у світі нараховують понад 70 млн хворих на цю недугу. З них майже 8 млн – цілком сліпі, без жодної надії на повернення зору.
Тому раннє виявлення та своєчасне лікування глаукоми має вирішальне значення для збереження зору на довгі роки. Початок захворювання встановити практично не вдається, оскільки патологічний процес починається непомітно і так само непомітно прогресує – до певного часу. Ця межа настає з появою зорового дискомфорту, який полягає в короткочасному «затуманенні» зору відразу після сну, коли відкривають очі; з появою «райдужних» кругів при погляді на джерело світла. Вказаний дискомфорт зникає впродовж кількох хвилин після пробудження і, зазвичай, про нього швидко забувають. Проте якщо такі відчуття турбують не один раз, треба звернутися до лікаря-офтальмолога.

Можлива також поява «плями», що довго не зникає, перед оком або поступове зниження зору. Це теж мало б насторожити.

Пам’ятайте: що чим раніше ви виявите захворювання і розпочнете лікування, то надовше збережеться хороший зір, а значить – і повноцінне життя.

0 коментарі :

Дописати коментар