2015/03/13

Період змін на краще!

Весна – період відродження природи. І ми в цей час також прагнемо змін, оновлення та покращення своїх психічних та фізичних сил. Після довгої зими ми часто страждаємо від нестачі енергії та сезонної депресії. Багато з нас за зиму набирає зайвого «багажу», що теж часто засмучує.

Останнім часом я дедалі частіше чую від знайомих про те, що пора сідати на дієту, скидати зайве. Особисто я не є прихильником дієт, і жодного разу в житті не «сиділа» на дієті. Багато моїх друзів час від часу намагалися таким чином покращити свій вигляд, але я не пригадаю випадку, коли їм це вдавалося, принаймні надовго. Так, обмеження в їжі можуть знизити вагу тіла на короткий час, але чи додасть це Вам здоров’я, і чи вдасться зберегти результат? Швидше за все, що ні. Часами, в полоні бажання швидко позбутися того, що довго накопичувалося, ми шкодимо собі більше, ніж приносимо користі. На мою думку, справді дієвим може бути лише те, що можна перетворити на свій стиль життя і чого можна дотримуватися постійно. Отже, справді правильним рішенням є здорове харчування корисною, якісною і природною їжею. Проте слід пам’ятати, що здоровий спосіб життя – це не лише те, що ми їмо, це ще й те, скільки ми рухаємося. Життя – це рух! І це золоте правило стає все більш і більш актуальним із віком. Ви ніколи не будете здоровою, енергійною та життєрадісною людиною, якщо не будете фізично активним.

Хто має дітей, знає, що для них п’ять хвилин без руху – це майже фантастична річ. Діти постійно рухаються, майже всі дитячі ігри пов’язані з рухом. А хто з них не любить гратися на майданчику? Ця активність допомагає дітям формуватися та рости. Що старші ми стаємо, то менше в нашому житті руху. Якщо хочемо залишатися молодими, мусимо змінювати такий спосіб життя. Крім того, фізично активні люди почуваються більш щасливими, оскільки під час фізичних навантажень організм активно продукує гормони ендорфіни.

Отже, фізична активність дозволить Вам:
  • почуватися більш сильними та мати кращий вигляд (завдяки збільшенню тонусу м’язів);
  • бути в доброму настрої (стимулюючи виділення ендорфінів);
  • стати більш здоровими (через покращення стану серцево-судинної системи).
Хіба не цього Ви завжди прагнули?

Ірина Могиляк
Багато хто відхрещується від фізичних занять, вигадуючи десятки відмовок, щоб не робити певні вправи чи займатися якимось видом спорту. У своїх наступних публікаціях ми плануємо розповісти історії людей, які попри все захотіли бути активними і їм це вдалося. Чому і як вони почали займатися? Яких помилок припускалися? Які поради у них є для тих, хто лише розпочинає тренування? Сподіваємось, ці історії когось надихнуть, покажуть, що регулярні заняття спортом не вимагають надлюдських зусиль і насправді це під силу кожному з нас.

Будьте здорові!

0 коментарі :

Дописати коментар