2015/07/01

«Стопа атлета»: корисні поради щодо профілактики грибка стоп

Симптоми «стопи атлета» можуть виникнути в будь-кого. Вони є проявом грибкової інфекції, яку людина може «підчепити», ходячи босоніж у громадських місцях, наприклад, басейні або роздягальні. Мікоз – захворювання, спричинене патологічними для людини грибками, призводить до лущення шкіри, тріщин, свербежу на підошвах ніг і між пальцями.
Щоб попередити виникнення мікозу, скористайтеся наступними порадами:
  1. Завжди беріть сандалі або гумові капці, коли йдете у басейн чи тренажерний зал, душ, роздягальні, та в готель. Грибок, який викликає «стопу атлета», може бути на підлозі. Навіть, коли приймаєте душ в тренажерному залі, важливо, щоб стопи були захищені.
  2. Якщо Ви не ходите босоніж в громадських місцях, намагайтесь підтримувати сухість стоп. Грибкам для існування та розмноження потрібне тепле та вологе середовище. Таке середовище є, наприклад, всередині теплого та вологого взуття. Зручне та відкрите взуття – ідеальний варіант у теплу пору року, а зроблене з синтетичних тканин, тісне та закрите призводить до рясного потіння стоп.
  3. Мийте ноги щодня з милом і повністю висушуйте їх після миття.
  4. Носіть шкарпетки з натуральних тканин або тканин, які швидко висихають та добре вбирають вологу. Крім того, не забувайте змінювати їх щодня і, навіть, за надмірної пітливості, частіше.
  5. Якщо є можливість, чергуйте взуття, яке носите щодня, щоб забезпечити його повне висихання.
  6. Якщо живете з кимось, хто має мікоз, не використовуйте ті самі рушники, постільну білизну та взуття. Завжди носіть індивідуальне взуття у тих місцях, де побувала людина, хвора на грибок.
  7. Антиперспіранти. Якщо Ви помітили надмірне потіння стоп, можете використати антиперспіранти. Віддавайте перевагу гіпоалергенним, без надмірних запахів, засобам. Зручними для користування є спреї.
лікар-дерматолог Катерина Бакіко
Якщо у Вас виникли додаткові запитання, зверніться, будь ласка, до дерматолога.

Автор лікар-дерматолог Бакіко К.

Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або  електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

0 коментарі :

Дописати коментар