2015/09/28

Поради, як контролювати ритм свого серця

У попередній статті ми писали про мобільні додатки, які дозволяють контролювати артеріальний тиск. Цього разу продовжимо тему здорового серця і згадаємо про додатки, які допоможуть контролювати серцеві скорочення (пульс).
Додатки такого формату раніше були популярними серед спортсменів, проте Ви можете здійснювати контроль свого серцевого ритму упродовж дня та бачити, як він змінюється вранці, ввечері, після сну чи фізичного навантаження. Це допоможе Вам визначити, яке фізичне навантаження для Вас прийнятне та з якою інтенсивністю можна збільшувати навантаження. Також Ви наочно бачитимете, як «тренується» Ваше серце – як після певного періоду вже зміненого способу життя воно реагує на навантаження.

Контроль серцевих скорочень (пульсу)
  • Програма «Instant Heart Rate». Вона безкоштовна і розрахована на операційні системи iOS и Android. У цій програмі доволі багато додаткових функцій: можливість вказати показники серцебиття, водночас зазначити, як і коли проводились заміри. Можна встановити нагадування про те, що потрібно зробити замір. Оскільки програма безкоштовна, то має свої обмеження – можливість зберігати лише 5 останніх показників вимірів, тому, щоб зберігати попередні результати, необхідно придбати додаткові можливості.
  • Схожі функції має програма «Runtastic Heart Rate Pro». Вона також розрахована на операційні системи iOS и Android. Є платна версія, з більш розширеними можливостями, і безкоштовна. «Heart Rate» – додаток, який допоможе виміряти частоту пульсу простим методом: необхідно покласти палець на камеру або ж навести камеру на обличчя. Проста інструкція та зручний інтерфейс. Схожий додаток «Cardiio» дозволяє зберігати дані до 30 днів. Заміри також проводять за допомогою камер. Додаток доступний лише для операційної системи iOS.
  • Програма «Cardio Buddy». Існує з можливістю безкоштовного та платного завантаження. На жаль, вибравши безкоштовну версію, Ви не зможете імпортувати свої результати. Вимірювати пульс можна лише по обличчю, за допомогою камери, у платній версії ця функція розширена, тому можна здійснювати згадане вимірювання й за допомогою прикладання пальця. Додаток доступний лише для операційної системи iOS.
Потрактувати результати та сформовані звіти Вашого пульсу за певний період допоможе лікар-кардіолог.


Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або  електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

0 коментарі :

Дописати коментар