2015/09/25

Тренд «Бути здоровим» вже дуже близький до українців

Якоюсь мірою поняття «здоровий спосіб життя» набуло стереотипного сприйняття, яке обмежується руховою активністю та здоровим харчуванням. Проте це ряд аспектів психологічно-емоційного здоров’я: звички, цінності, світосприйняття тощо.

Мабуть, багато із Вас спостерігали у своїх бабусь та дідусів відсутність життєвої енергії та сконцентрованість на їхніх хворобах. Натомість цілком відмінну тенденцію можна помітити за кордоном: люди похилого віку продовжують вести активний спосіб життя, займатись хобі, подорожувати, радіти простим буденним речам, бути відкритими тощо.

Впевнені, що саме таку старість Ви хотіли б бачити. І якщо бути чесним зі собою, то не у всьому причиною є рівень життя та достатку, інколи щоденний вибір на користь здоров’я робить інвестицію у майбутнє – у Вашу здорову старість.

Проте можемо точно сказати: українці готові бути здоровішими, шукають для себе прийнятні способи та методи, а ознаками цього стають нові бренди, які з’являються та набувають популярності.

Озирніться навколо, подивіться, якими були Ваші друзі ще кілька років тому, а якими є нині, чому надають перевагу, як відпочивають, яку споживають їжу тощо.
  1. Солодкі газовані напої чи мінеральна вода або вода зі свіжими фруктами?
    Років зо три тому туристів-іноземців, окрім деяких, притаманних тільки їм, ознак, можна було розпізнати за спортивною пляшечкою з водою. Вона була обов’язковим атрибутом в будь-яку погоду, як торбинка чи телефон. Адже пити достатньо води упродовж дня – це така ж необхідність, як дихати свіжим повітрям. У нас ще донедавна мали популярність у боротьбі зі спрагою газовані солодкі води, а основними напоями упродовж дня були кава і чай. Проте все змінюється – і молодь підхопила хвилю стильних спортивних пляшечок для охолоджувальних вітамінних напоїв. Починати свій ранок тепер модно з фруктового фрешу або води з фруктами.
  2. Спорт не як надзусилля над своїм організмом, а як життя в русі.
    Вибираючи між доїхати на роботу авто чи велосипедом, все більше українців віддають перевагу двоколісному транспорту. Мабуть, Ви помітили, яке розмаїття велосипедів з’явилось на вулицях Вашого міста, на будь-яке вподобання: для тендітних дівчат, стильних панянок, динамічних чоловіків і драйвових хлопчаків. Великий спектр кольорів, форм, характеристик і, навіть, індивідуальне виготовлення на замовлення пропонують спеціалізовані фірми та крамниці. Сукня, костюм – не перешкода для такого виду транспорту. Для любителів двоколісних відбувається чимало заходів: пікніки, мандрівки, зустрічі, велопробіги.
  3. Мобільні додатки можуть покращити Ваше здоров’я.
    Те, що побутова техніка всіляко допомагає нам економити час і ресурси, вже ні для кого не новина. «Ростуть», як гриби, на ринку мобільних додатків і програми, які допомагають бути здоровішими. Справді, у вирі неймовірної зайнятості, людині потрібний хтось або щось, щоб контролювати певні складові її життя. У цьому й допомагає мобільний друг. Для підтримування здорового способу життя Ви можете вибрати чимало додатків:
     - Для відстежування фізичної активності (скільки Ви витрачаєте калорій, скільки часу проводите в русі) – Runkeeper.
     - Крокоміри – Runstatic, Pacer pedometer.
     - Контроль тиску та пульсометри – Blood Pressure Diary.
     - Контроль споживання води – Waterbalance.
     - Перевірка зору – Eye test.
     - Слідкування за циклом для жінок – OvuView LoveCycles.
  4. Робота роботою, а відпочинок повинен бути.
    Нове покоління чітко розмежовує, на відміну від своїх батьків, відпочинок і роботу. Сон та добрий відпочинок – основа здоров’я. Більше активним стало проведення часу у вихідні дні. Багато людей намагаються вибратися з міста на піші прогулянки або більш серйозні мандри. Карпати стали доволі людним місцем, де часто можна зустріти багато знайомих. Також ті, хто прагне активного відпочинку, намагаються відкривати для себе нові захоплення: скелелазіння, сплави по річках, віндсерфінг тощо.
  5. Медичний контроль за власним здоров’ям.
    Все більше і більше люди почали зважати на стан свого здоров’я – здійснювати медичний контроль. Реагувати не на симптоми, а передбачати їх – стає ключовим. Адже погане самопочуття, яке «застукає» перед відповідальним завданням нікому не на користь і може зруйнувати робочі плани чи відпочинок. Люди дедалі більше готові делегувати контроль за власним здоров’ям лікарям, яким довіряють.
  6. Натуральна їжа.
    Екоїжа, їжа з села – це вже не просто слова чи фрази, а бренди, власники яких постачають на наші столи натуральну їжу, вирощену без неорганічних хімічних добрив. Нині українці готові заплатити більше, але їсти корисні продукти, тому й повертаються до надійного джерела – села. І не лише крамниці пропонують таку продукцію, відкриваються тематичні кафе, ресторани, в меню яких – велике розмаїття дієтичних страв з екологічних продуктів.
Переконані, що описані вище способи не вичерпують усього переліку рекомендацій, як стати здоровішими. Це те, що ми виокремили, спостерігаючи за нашими друзями та світовими тенденціями. Своєю чергою бажаємо Вам зробити «здоровий» вибір та долучитись до #zdorovyj_trend.

0 коментарі :

Дописати коментар