2015/09/26

Мобільні додатки, які допоможуть попіклуватися про серце

До Всесвітнього дня серця ми підготували матеріал в рамках програми «#Zdorovyj_trend», яка, сподіваємось, стане корисною для багатьох. Розповімо Вам про те, як Ви можете контролювати артеріальний тиск та частоту серцевих скорочень – пульс за допомогою власного телефона.

  1. Контроль пульсу буде корисним і для тих, хто розпочав роботу над собою та займається спортом так і для тих, хто хоче вести щоденний моніторинг стану серцево-судинної системи. Про додатки, які дозволять здійснювати моніторинг пульсу ми розповімо у наступній статті.
  2. Ведення щоденника артеріального тиску стане в нагоді тим, хто має фактори ризику серцево-судинних захворювань і вирішили подбати про це завчасно.
Щоденники артеріального тиску
Випадки, коли особливо необхідно взяти під контроль свій артеріальний тиск:
  • Якщо Ваші батьки або хтось один із батьків мали проблему з підвищеним тиском або хворіли на цукровий діабет.
  • Якщо у Вас зайва вага.
  • Підвищений рівень цукру.
  • Шкідливі звички (куріння або вживання алкоголю).
  • Малорухливий спосіб життя.
Одноразові вимірювання тиску не дають об’єктивного результату щодо коливань, тому необхідно здійснювати щоденний контроль.

Зважаючи на це мобільні додатки стануть в нагоді, адже, завдяки їм, Ви:
  • створите звіт, статистику;
  • налаштуєте нагадування про те, коли необхідно здійснити контрольний вимір.
Лікар-кардіолог рекомендує проводити контроль не менше ніж упродовж 5–7 днів. Додаток на мобільному, безперечно. Ваш помічник, проте пам’ятайте, що він не замінить Вам консультації лікаря, але дасть лікареві цінний матеріал для оцінки стану Вашого здоров’я.

Що важливо фіксувати в щоденнику моніторингу артеріального тиску:
  • час вимірювання тиску;
  • фізичне навантаження;
  • тривалість сну;
  • самопочуття;
  • прийом ліків;
  • фактори ризику (куріння, вживання алкоголю);
  • частоту серцевих скорочень під час кожного вимірювання тиску.
Якщо обиратимете додаток, подбайте, щоб більшість із цих критеріїв були враховані. Ми пропонуємо декілька на Ваш розгляд.

Кров’яний тиск (My Heart)
У цьому додатку враховані такі параметри, як фіксування дати та часу вимірювання тиску. Також передбачені показники пульсу, ваги. Є можливість залишати додатковий опис.

Програма формує статистику: тиск пульсу, MAP – середній артеріальний тиск, індикатор кров'яний тиск, середній кров'яний тиск, а також щодня у визначений час нагадуватиме Вам, що треба міряти тиск.
Потрібна версія Android 2.3 або новіша версія.

Парацельс
З його допомогою Ви зможете вести щоденник і розраховувати основні показники, фіксувати своє самопочуття, вказувати час і місце вимірювання тиску, фізичну активність та налаштовувати нагадування про прийом ліків, вести щоденник прийому ліків та формувати статистику.

Додаток є платним. Вам буде надано 14 днів для безкоштовного використання, щоб випробувати та зробити свій вибір.

Потрібна версія Android 2.2 або новіша версія

BP (Blood Pressure) Diar
Будує статистику відповідно до часу дня: вранці, в обід і ввечері. Можна переглянути найнижчий показник і найвищий у певний період доби.

Також передбачена фіксація пульсу, часу вимірювання, самопочуття та встановлення нагадування. Можна слідкувати за показниками артеріального тиску своїх родичів – багатопрофільність.

Потрібна версія Android 4.0.3 або новіша версія.

Про те, як здійснювати контроль пульсу за допомогою мобільних пристроїв читайте у наступній нашій статті.

0 коментарі :

Дописати коментар