2016/02/09

Поради для тих, хто «засиджується» на своєму робочому місці

Що відбувається з Вашим організмом, якщо Ви щодня сидите по 8–9 годин?

Під час сидіння не лише хребет отримує велике навантаження, але й ноги, таз тощо, адже вони тривалий час перебувають у статичному положенні, коли відбувається так звана статична робота м’язів. Коли Ви сидите, м’язи продовжують працювати, а така робота є найважчою, оскільки м’яз не має можливості розслабитися до такої міри, до якої йому це потрібно. Поруч з м’язами від малорухливості страждають і суглоби. Через недостатню рухливість не виділяється значною мірою синовіальна речовина, яка є природнім мастилом для наших суглобів і попереджає стирання суглобових поверхонь. Недостатність синовіальної речовини провокує виникнення акустичного ефекту – хрускоту в суглобах. Разом все це призводить до ослаблення м’язів, порушення роботи усіх органів і систем, а відтак – різних захворювань, втоми, дискомфорту тощо.
http://thewealthhealth.blogspot.com/2013/08/fast-office-exercise-routine.html
джерело - http://goo.gl/MvcAzD

Якщо Ви проводите багато часу сидячи, варто пам’ятати про кілька порад:

1. Підтримуйте баланс у всьому.
Змінюйте свою позицію сидіння кожні 20-30 хв.
Чергуйте стояння і сидіння.
Робіть легкі вправи (потягування, піднімання/опускання на пальцях, легкі повороти ліворуч/праворуч тощо).
Щодня витрачайте як мінімум 30 хв. на ходіння пішки (навколо офісу в обідню перерву, вечірню прогулянку додому або з домашнім улюбленцем).
Виберіть спорт, який би допомагав Вам знімати втому м’язів і тренував їх. Найкраще в такому випадку плавання оскільки задіяні усі м’язи.

2. Важливо не лише скільки Ви часу проводите у сидячому положенні, але і в якій позиції. Перевірте, чи належної висоти та глибини Ваші робочі меблі (крісло та стіл).
Неправильне розташування монітора може спричинити не лише проблеми із зором, але й спровокувати біль у шиї та спині. Реорганізуйте своє робоче місце: витягніть руку на 50–70 см – саме така відстань повинна бути між Вами та монітором. Очі мають бути приблизно на одній лінії з верхнім краєм монітора або трохи вище.

Крісло:
  • Ширина і глибина сидіння не менше ніж 40 см.
  • Висота спинки – орієнтовно 30 см., ширина – не менше ніж 40 см.
  • Регулювання висоти сидіння – 45–55 см.
  • Форму спинки підбирайте під свою форму спини. Спробуйте посидіти і переконайтесь, чи зручно Вам спиратись упродовж певного часу.
  • Щоб уникнути варикозу ніг, варто час від часу вставати і старатися не закладати ногу на ногу. Допомогти зняти навантаження з ніг під час сидіння зможе невисока поличка для ніг під столом.
Стіл повинен бути довжиною приблизно 70–75 см, ширини і глибина – не менше ніж 80 см.

Додаємо до вільного роздруку перелік вправ, які Ви можете виконувати на своєму робочому місці. Роздрукуйте та розмістіть на стіні, робочій дошці чи на іншому добре помітному предметі так, щоб Ви час від часу зупиняли свій погляд на ньому та нагадували собі про перерви і корисні вправи.

Спонукайте своїх співробітників «не засиджуватися» і бути в здоровому тренді. Адже від цього Ваша продуктивність праці лише зростатиме.


Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або  електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

0 коментарі :

Дописати коментар