Працюючи активно, розумово чи фізично, упродовж дня, ми часто відчуваємо, що нашому організму негайно потрібна глюкоза, і вже після споживання кількох цукерок тішимо себе, мовляв, ось воно просвітління, енергія. Проте солодощі можна було б легко замінити бананом чи кількома фініками, а користі отримали б у рази більше.
В середньому ми щодня споживаємо 22 чайні ложечки цукру. Проте добова норма залежить від віку, маси тіла та важкості праці:
Топ-четвірка найбільш цукровмісних продуктів, від споживання яких варто відмовитися насамперед:
Зробіть 10-денну перерву від перевантаження організму цукром – і почуватиметеся значно краще.
Надмірне споживання цукру може призвести до:
Спершу, якщо Ви полюбляєте солодощі, буде важко відмовитися від цих спокус, проте їм легко можна знайти смачну заміну: сухофрукти, фініки, банани, не зашкодить і 2–3 ложечки меду.
Якщо маєте зайву вагу, вживайте природний замінник цукру – стевію, вона смачна і недорога, не підвищує рівень цукру у крові, тому її можна вживати хворим на діабет.
Згодом Ваша рука все рідше і рідше тягнутиметься до некорисних солодощів.
Відмовляйтесь від їжі, що завдає шкоди Вашому організму, адже він для Вас значно цінніший, ніж кількахвилинна насолода від смакування тортиком.
Автор лікар-дієтолог Муштрук О.Ю.
В середньому ми щодня споживаємо 22 чайні ложечки цукру. Проте добова норма залежить від віку, маси тіла та важкості праці:
- Для людей з нормальною масою тіла 50 г (10 чайних ложечок, в одній ч. л. без чубка – 5 г).– Для людей, які мають зайву вагу і ожиріння, – 25 г, тобто 5 чайних ложечок.
- Для чоловіків віком від 19 до 30 років – 60 г; від 30 до 55 – 55 г (11 чайних ложечок).
- Для жінок віком від 19 до 30 років – 50 г цукру; після 50 – 40 г.
- Для дітей 1–3 років – від 50 г цукру; від 11 до 17 років – до 75 г.
Топ-четвірка найбільш цукровмісних продуктів, від споживання яких варто відмовитися насамперед:
- Солодкі води.
- Випічка, кондитерські вироби.
- Десерти, морозиво.
- Цукерки, солодощі тощо
Зробіть 10-денну перерву від перевантаження організму цукром – і почуватиметеся значно краще.
Надмірне споживання цукру може призвести до:
- Ожиріння.
- Цукрового діабету 2-го типу.
- Серцево-судинних захворювань.
- Артеріальної гіпертензії.
- Захворювання печінки.
- Порушення роботи імунної системи.
- Розвитку депресії і посилення стресу.
- Старіння шкіри.
- Карієсу.
- Жовчнокам'яної хвороби.
- Остеопорозу.
- Артриту.
Спершу, якщо Ви полюбляєте солодощі, буде важко відмовитися від цих спокус, проте їм легко можна знайти смачну заміну: сухофрукти, фініки, банани, не зашкодить і 2–3 ложечки меду.
Якщо маєте зайву вагу, вживайте природний замінник цукру – стевію, вона смачна і недорога, не підвищує рівень цукру у крові, тому її можна вживати хворим на діабет.
Згодом Ваша рука все рідше і рідше тягнутиметься до некорисних солодощів.
Відмовляйтесь від їжі, що завдає шкоди Вашому організму, адже він для Вас значно цінніший, ніж кількахвилинна насолода від смакування тортиком.
Автор лікар-дієтолог Муштрук О.Ю.
0 коментарі :
Дописати коментар