2014/07/08

Операції одного дня

Які проблеми з шлунком чи кишківником зникають за один день.

Час – це Ваш ресурс, який, на жаль, не підлягає відновленню чи поверненню. Часто якість Вашого життя залежить саме від того, як і на що Ви витрачаєте свій час.
Ендоскопія сьогодення – це не тільки точна діагностика, а й можливість виконати оперативне лікування за один день – так звана “хірургія одного дня”.

Не зустрічав людини, яка б сказала, що любить витрачати час на хвороби чи лікування. Тому, якщо така прикрість трапилась у Вашому житті, давайте спробуємо подолати її, використавши мінімум особистих невідновлювальних ресурсів.

Сучасна хірургічна медична допомога невпинно рухається у напрямку скорочення перебування пацієнта на лікарняному ліжку, зменшення часу непрацездатності і низької соціальної активності. Це досягається передусім зменшенням травматичності операційних втручань, збільшенням їх вибірковості і точності прикладання апарату до хворої ділянки. Медичні технології та обладнання сьогодення забезпечують виконання цих вимог.

Саме ендоскопічні операції повністю виконують ці завдання при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. За допомогою ендоскопічних операцій можна:
  • видалити поліпи стравоходу, шлунка, кишківника, причому можна видалити кілька, іноді до кількох десятків, поліпів в різних відділах органа за один раз, не порушивши цілісність самого органа;
  • видалити частини хворої слизової оболонки на певній площі;
  • видалити пухлини, розташовані в товщі стінки стравоходу чи шлунка;
  • провести розширення рубцевого звуження просвіту стравоходу чи кишківника, яке перешкоджає проходженню вмісту, або встановити постійний стент (трубка, яка тримає просвіт);
  • витягнути сторонні тіла стравоходу чи шлунка;
  • зупинити кровотечу з виразки;
  • видалити камінці із загальної жовчевої протоки, відновити відтік жовчі, зняти больові приступи;
  • поставити стент (спеціальна трубочка), що забезпечує відтік жовчі і соку підшлункової залози при хворобах, коли протоки перетискаються або проростають пухлиною;
  • відновити нормальний відтік жовчі та соку підшлункової залози при хворобах, коли, внаслідок хронічного запалення, рубці перетискають отвір, яким протоки відкриваються у 12-ту кишку.

лікар-ендоскопіст Андрій Ігорович Ступницький
Це неповний перелік можливостей сучасної ендоскопії, але часто бачу, що проблеми, які можна вирішити шляхом ендоскопічних втручань, вирішують за допомогою класичних відкритих операцій, не залишаючи шансів для Вашого часу.

Будьте проінформовані, цінуйте свій час.
Зверніться до нас і дізнайтесь: можливо, ендоскопічні операції саме для Вас.

Автор лікар-хірург,ендоскопіст Ступницький А.І.


Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або  електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

0 коментарі :

Дописати коментар