2014/07/08

Комп’ютерна томографія: посібник «агента 007»


Вітаю, шановне товариство.
Сьогодні продовження теми про комп’ютерну томографію: як отримати необхідну інформацію, щоб правильно вибрати сканер.
Отже, перше, що необхідно знати, – це фірму-виробника, модель томографа та рік випуску. Для цього треба зробити наступні кроки:
1. Зайти на сайт клініки або кабінету КТ, в якому Ви хочете пройти обстеження і дізнатися необхідну інформацію.
2. Якщо цієї інформації немає, зателефонувати в контакт-центр або безпосередньо до працівника кабінету (це вже залежить від закладу).
3. Записатися на прийом. Після усіх формальностей заходимо в кімнату сканування, на апараті знаходимо інформацію про фірму виробника та модель, більш детальну інформацію необхідно шукати на задній стінці сканера в правому нижньому куті. J
Як правило, про фірму-виробника, кількість зрізів, рік випуску можна дізнатися, скориставшись або сайтом, або телефоном.
Треба зауважити, що третій пункт – це така собі перевірка боєм, бо отримана інформація вже не вплине на Ваш вибір J
Що робити, якщо:
– немає сайту – користуємося телефоном, насторожено думаючи, чому немає інтернет-представництва?
– працівник не може дати відповіді – просимо зєднати з компетентною особою (лаборантом або лікарем кабінету);
– далі немає відповіді – тут є два варіанти: або справді не знають (тоді виникає питання про кваліфікацію), або не хочуть казати (постає питання про порядність із інтригою: ну-і-ну, а що ж буде далі?).
Коли з’ясуєте все про фірму-виробника та модель сканера, кількість зрізів можна знайти на сайті виробника. Рік випуску краще питати безпосередньо у клініці, бо на сайті виробника можна знайти лише період випуску моделей. Сайт виробника – це крайній можливий варіант, щоб докопатися до істини”, і я думаю, ним Вам скористатися не доведеться (це не вартує Вашого дорогоцінного часу).
Щодо контрастування та супроводу, то для Вашої ж безпеки супровід повинен забезпечувати лікар-анестезіолог. Це гарантує безпеку під час введення контрасту, бо рідко, але можливе виникнення алергічних реакцій.
Запам'ятайте! Від реакції організму на введення будь-якої речовини не застрахований жоден з нас. Однак адекватна відповідь кваліфікованого лікаря – це обовязок установи, що проводить обстеження!
Щодо контрастних засобів. На ринку є достатньо брендів різної якості та ціни. Зі свого досвіду можу рекомендувати контрасти фірм «Байєр», «Такеда», «Патеон».
Зичу Вам міцного здоровя!

Зі Львова, з любов’ю, Рімейк. 


Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або  електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

0 коментарі :

Дописати коментар