2015/08/26

Подбайте про батьків: симптом «шум у голові»

У старшому віці кожна третя особа стикається з цією проблемою. Проте це не означає, що згаданий симптом треба списувати на вік та ігнорувати проблему. Важливо знайти причину симптому та ліквідувати її. Шум у голові може мати різноманітний характер.
Якщо причин може бути багато, то до якого ж лікаря йти?
Спершу треба звернутися до лікаря-отоларинголога. Необхідно перевірити середнє та внутрішнє вуха: інколи до шуму призводить банальний сірчаний корок.

Окрім цього, виникнення шуму може бути пов’язане із захворюваннями судин головного мозку (атеросклероз, судинна дистонія та ін.), зниженням та підвищенням артеріального тиску, діабетом, проблемами у шийному відділі хребта. У цих випадках допоможуть лікар-невропатолог та лікар-кардіолог, які, зібравши анамнез (історію хвороби), зможуть призначити відповідну діагностику, а згодом – і лікування.
лікар-терапевт Наталія Кучминда
Навіть початкова стадія неврозу при фізичних чи психоемоційних перевтомах, стресах може бути причиною шуму у голові. Тому зверніть увагу, чи, часом, недавно Ваші рідні не пережили надмірні емоційні хвилювання.

Будьте уважними до своїх рідних та прислухайтесь до їхніх скарг, адже, незважаючи на вік батьків, ми – діти – можемо зробити їхню старість безтурботною і здоровішою.

автор лікар-терапевт Кучминда Н.Й.

Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або  електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

0 коментарі :

Дописати коментар