2015/11/06

Допоможіть очам залишатися здоровими якнайдовше

Здорові очі: чи можливо це в умовах постійного сидіння біля монітора комп'ютера? Часто можна почути думку про нешкідливість сучасних комп'ютерних моніторів для наших очей. Насправді це не так.

Хоча рідко-кристалічні монітори (LCD) не випромінюють «жорсткі» рентгенівські промені, як їхні попередники – кінескопні монітори на основі електронно-променевої трубки – а їхнє електромагнітне випромінювання мінімальне, вони не є зовсім нешкідливими для наших очей.
Навіть найсучасніші монітори є джерелом прямого світла та миготіння ламп підсвічування. Причому не настільки важлива природа цього підсвічування – катодні чи світлодіодні лампи – і вплив їхнього миготіння, хоча і воно шкідливе, наскільки важлива сама його наявність, адже воно спрямоване безпосередньо в наші очі.

Людське око сформоване таким чином, що найбезпечнішим для нього і природнім є сприйняття відбитого світла. А навіть найсучасніший монітор – це все-таки джерело прямого світла, причому з перевагою дуже шкідливого для очей синьо-білого – «холодного» спектру хвиль. Враховуючи те, що ми проводимо за ПК щодня багато годин поспіль, наші очі зазнають значних перенавантажень. Це призводить до головного болю та болю в очах, сухості та почервоніння очей, розпливчатості та зниження зору – до так званого «комп'ютерного зорового синдрому».

Що ж рекомендують лікарі?
  1. Правильне розташування ПК на робочому столі – відстань до монітора 60–70 см; верхній край монітора – трошки нижче від рівня очей; достатньо рівномірне неяскраве освітлення приміщення, в якому Ви працюєте; поміркована контрастність та яскравість зображень на моніторі.
  2. Кожні 1–1,5 год. роботи з ПК – перерва 10–15 хв.; зробити кілька вправ: часто поморгати, подивитись у далечінь.
  3. Використовувати окуляри для роботи з ПК – із якісним покриттям лінз.
лікар-офтальмолог Тетяна Василівна Баб'як
Допоможімо нашим очам залишатися здоровими якнайдовше!



Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або  електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

0 коментарі :

Дописати коментар