2015/12/22

Перші дні малюка вдома (поради матусям)

Наше дитя народжується беззахисним і дуже вразливим до оточуючого світу. Наше з Вами головне завдання – призвичаїти і створити можливості, якнайшвидшої адаптації до цих умов.

Перші дні вдома після виписки з пологового будинку важкі, як для мами, так і для дитя. Тому тут важливо заздалегідь підготуватись .
Отже дуже важливі умови, які максимально будуть комфортні для малюка – це світла простора кімната, з температурою не вище 22 0С, відносна вологість 40-60%, зручним ліжечком з невеличкою ортопедичною подушкою.

З приводу першого купання, то здорову дитину можна покупати на 2–гу добу після приходу з пологового будинку, температура води = 36,6 0С (не вище). Поступово можна знижувати температуру до 36 0С.

Намагайтесь привчити своє дитя до загартовування вже з перших місяців життя. Звичайно, ніхто не говорить про переохолодження дитини. Це варто робити поступово і обов'язково після консультації з педіатром.

Намагайтесь багато часу проводити на свіжому повітрі . Постарайтесь поділити прогулянки на дві частини одну до обіднього сну , іншу – після. Як показує практика, діти які багато часу проводили на свіжому повітрі мають сильніший імунітет, відповідно – вищу опірність до захворювань.

Більше інформації про догляд за новонародженими, Ви можете отримати у лікаря–педіатра.

Автор лікар-педіатр Волинець А.

Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або  електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

1 коментар :

  1. А чи є поради як правильно перевозити щойнонароджену дитину з пологового будинку в автокріселку взимку?

    ВідповістиВидалити