2016/09/13

Ефективність лікування неплідних чоловіків з варикоцелє в Медичному центрі Святої Параскеви

Варикоцелє – це розширення, подовження та звивистість вен сім`яного канатика. Виявляють недугу здебільшого в дітей і молодих чоловіків. Причини та механізми розвитку захворювання складні, неоднозначні і є до цього часу предметом дискусій.

Клінічні прояви дуже скупі. Варикоцелє проявляється збільшенням відповідної половини калитки в розмірах і тупими ниючими болями в ділянці яєчка.
У значної частини пацієнтів з варикоцелє бувають патологічні зміни у спермі та неплідність.

Механізм впливу тривалої наявності варикоцелє на плідність чоловіків залишається предметом обговорення фахівців. Частина чоловіків зберігає здатність до запліднення навіть на задавнених стадіях захворювання, водночас навіть на початкових стадіях варикоцелє фертильність чоловіка може страждати.

Лише при незначному і короткотривалому варикозному розширенні вен сім`яного канатика та відсутності при венографії зворотного кровотоку по яєчковій вені показане консервативне лікування. У інших випадках та при прогресуванні захворювання необхідне оперативне лікування.

За останні декілька років поширення набуває також використання мікрохірургічної субінгвінальної варикоцелектомії (операції Мармара), яку проводять у клініках, що мають фахівців з навиками мікрохірургічних втручань та спеціальне обладнання. Такі операції проводять і в Медичному центрі Святої Параскеви.

Операція відбувається під загальною анестезією, тому пацієнт не відчуває ніякого болю. В післяопераційному періоді зазвичай залишається лише незначне відчуття дискомфорту і потягування в ділянці рубця. Через 3–4,5 год. післяопераційного спостереження в центрі хворий зазвичай йде додому. Попередньо йому проводять детальний інструктаж про те, як правильно поводитися в такій ситуації, що дозволено, а що ні в післяопераційному періоді. Хворий повинен пам’ятати, що йому не можна піднімати тягарі та виконувати інші фізичні навантаження протягом трьох місяців.

Наступного дня пацієнт приїжджає на огляд до хірурга та на перев'язку, а потім – на зняття швів через 7–8 днів. Післяопераційний рубець практично відсутній, оскільки шкіру в ділянці розрізу вшивають, застосовуючи косметичну методику внутрішньошкірного шва.

Оцінку якості сім’яної рідини після оперативного лікування варикоцелє проводять не раніше ніж через 3 місяці (тривалість повного циклу закінченого сперматогенезу).

У 93% з усіх, кому було проведено таку процедуру у 2015–2016 рр., народилися діти.

О. Д. Лящук, М. А. Антонюк, О. Б. Банира

Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:

0 коментарі :

Дописати коментар