2014/08/08

Як зробити гастроскопію із задоволенням?

 «Це неможливо!» – найпоширеніша відповідь на подібне запитання. Так, відповідь найпоширеніша, але, на щастя, неправильна.
Якось мій знайомий при зустрічі каже:
– Мені вже давно треба зробити гастроскопію, щоб проконтролювати стан виразки. От скоро налаштуюся і прийду до тебе в клініку.
Я посміхаюся і відповідаю:
– Так, звичайно, приходь у будь-який зручний час! І пам’ятай про мою пропозицію зробити гастроскопію у медикаментозному сні.
Але знаю, що він повинен був прийти на обстеження ще минулої осені, проте досі морально готується.
Банальна життєва ситуація, з якою стикаюся мало не щодня. Багато з Вас розуміють необхідність робити періодичні обстеження з метою контролю за лікуванням і перебігом хвороби, але лише одиниці повністю дотримуються рекомендацій.
І причина цього явища, на мій погляд, – пам’ять і спогади про неприємні переживання під час попереднього обстеження. Справді, «ковтання шланга» колись було не приємною процедурою. А як відбувається ендоскопія сьогодні?
Насправді є можливість пройти обстеження, перебуваючи у медикаментозному сні, без жодних неприємних відчуттів і спогадів.
Це щось на зразок загальної анестезії, але дуже короткої і безпечної, такий собі наркоз для ендоскопії. Переважна більшість клінік у Європі давно виконують всі ендоскопічні обстеження в амбулаторних умовах під медикаментозним сном пацієнта.
Внутрішньовенно вводиться препарат, який викликає швидке засинання (протягом 3–5 хв). Ви спите, лікар виконує обстеження і всі необхідні маніпуляції. Ви нічого не відчуваєте. Препарат перестають вводити – і Ви прокидаєтесь протягом 3–5 хвилин. Ще до 30 хв. легкої сонливості – і Ви, практично, у попередньому стані, тож можете йти додому.
В Австрії, наприклад, всі ці дії виконує медична сестра під контролем лікаря-ендоскопіста, в клініці Святої Параскеви – лікар-анестезіолог. Препарат використовують аналогічний до європейських зразків, тому високий рівень комфорту і безпеки Вам гарантований.

Обміркуйте можливість гастроскопії у медикаментозному сні. Адже краще обрати і спробувати альтернативу, аніж місяцями налаштовуватися на обстеження, і вкотре відкладати, пригадуючи, як воно було колись давно?!

Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або  електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

2 коментарі :

  1. Скажіть будь-ласка чи є показанням для ендоскопії із застосуванням мед.сну, дуже сильний рвотний рефлекс? (вникає навіть під час полоскання горла та чищення зубів)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. лікар-ендоскопіст Ступницький Андрій25 грудня 2015 р. о 12:09

      Якщо Ви прагнете отримати максимально якісний результат обстеження - то безперечно так. Раджу робити ендоскопію у медикаментозному сні: Вам комфорт + якість обстеження; лікарю - можливість забезпечити високу якість і повноту огляду, виконати всі додаткові маніпуляції (визначення кислотності, фарбування, біопсія), якщо буде потреба.

      Видалити