2015/01/09

Як зберегти красу ніг

Помітили появу на ногах темно-синіх павукоподібних тонких вен на поверхні шкіри? Під загрозою гарні ніжки, адже це перші симптоми венозної недостатності.

Захворювання вен найчастіше починається з відчуття важкості і болю в ногах. Із прогресуванням цього захворювання з'являється набряк стоп або гомілок, а варикозні вени збільшуються в розмірах і виступають візуально крізь шкіру. Шкіра також унаслідок процесу зазнає пошкодження: змінює забарвлення, стає сухою, чутливою до травм.

Найсерйознішим ускладненням є формування тромбів (згустків крові). Проте, якщо своєчасно виявити захворювання, лікар зможе визначити тактику лікування. Але передусім пам’ятайте про профілактику і не чекайте моменту, коли вже відчуєте першу важкість і біль.

Сьогодні розглянемо перший пункт у профілактиці венозної недостатності. Уникнення факторів, що сприяють розвитку захворювання:

  • Ви цілими днями сидите за комп’ютером і встаєте з-за свого робочого столу лише кілька разів на день? Запам’ятайте! При тривалому сидінні щопівгодини рекомендовано робити 3–5 хв. перерви на ходіння; якщо тривалий час стоїте – виконуйте кожні півгодини по 10–15 переступань з п'ятки на носок.
  • Знижуйте надлишкову масу тіла та носіть вільний одяг, що не обтягує тіло.
  • Вибираючи взуття, відмовтеся від взуття на пласкій підошві та підборах вищих ніж 5 см – оптимально 3–4 см.
  • Полюбляєте гарячі ванни та часто відвідуєте сауну? На жаль, доведеться такі процедури звести до мінімуму. Натомість рекомендовано холодний душ для гомілок.
  • Щоб покращити відтік венозної крові, необхідно робити масаж ніг у напрямку від стопи до стегна.
Ось це і є перші правила, які треба запам’ятати та дотримуватися, щоб Ваші ніжки не «гуділи» та не втрачали форму.

Легкої Вам ходи!

Записатись на прийом Ви можете за телефонами:
(032) 295-4-000
(067) 295-4-000
(095) 295-4-000
або  електронною формою
Більше інформації про МЦ Св.Параскеви:
www.medcenter.lviv.ua

0 коментарі :

Дописати коментар