2014/06/11

Їжа нашвидкуруч – небезпека для Вашого шлунка

Із кожним днем зростає кількість людей, які працюють понад 8 годин на добу, часто мають ненормований графік роботи, перебувають у постійних стресах – і часу та бажання на приготування їжі немає. Більшість людей харчується напівфабрикатами або їжею з фаст-фудів, оскільки це швидко, смачно і доступно. До чого призводить таке харчування?
Продукти швидкого харчування часто містять:
Надмірну кількість вуглеводів та жирів, які призводять до надлишкової ваги та алементарного ожиріння, а через 2–3 роки – до жирової дегенерації печінки, цукрового діабету, подагри, атеросклерозу, гіпертонічної хвороби.
Недостатню кількість вітамінів і мікроелементів, що провокують виникнення залізодефіцитної анемії, зобної хвороби, рахіту, цинги, курячої сліпоти.
Білки в таких продуктах є неповноцінні, тобто користі для організму від них немає.
Якщо Ваше життя надто динамічне, щоб звертати увагу на те, що Ви і коли їсте, то невдовзі Вам можуть загрожувати різноманітні порушення органів травлення.
Їжа нашвидкуруч призводить до функціональних порушень жовчевого міхура і підшлункової залози (важкість у правому підребер'ї, здуття живота, проноси).
Тривалі проміжки між прийомами їжі провокують виникнення гастритів, а в поєднанні з нервовими стресами – виразкової хвороби шлунка і 12-палої кишки та синдрому подразненого кишківника.
Вживання рідини до 1 л на добу викликає закрепи.
Досить часто хлібо-булочні вироби, ковбаси, картопля, солодощі, соуси містять генномодифіковані продукти, які знижують імунітет організму і призводять до алергічних захворювань, стійкості до антибіотиків і віддалених канцерогенних ефектів.
Знаходьте час, щоб приготувати їжу, яка буде корисною та поживною для Вашого організму.

                                                                      Будьте здорові!

0 коментарі :

Дописати коментар