Із кожним днем зростає кількість людей, які працюють понад 8 годин на добу,
часто мають ненормований графік роботи, перебувають у постійних стресах – і
часу та бажання на приготування їжі немає. Більшість людей харчується
напівфабрикатами або їжею з фаст-фудів, оскільки це швидко, смачно і доступно.
До чого призводить таке харчування?
Продукти швидкого харчування часто містять:
– Надмірну кількість вуглеводів та жирів, які призводять
до надлишкової ваги та алементарного ожиріння, а через 2–3 роки – до жирової
дегенерації печінки, цукрового діабету, подагри, атеросклерозу, гіпертонічної
хвороби.
– Недостатню кількість вітамінів і мікроелементів, що
провокують виникнення залізодефіцитної анемії, зобної хвороби, рахіту, цинги,
курячої сліпоти.
– Білки в таких продуктах є неповноцінні, тобто користі
для організму від них немає.
Якщо Ваше життя надто динамічне, щоб звертати увагу на те, що Ви і коли
їсте, то невдовзі Вам можуть загрожувати різноманітні порушення органів
травлення.
– Їжа нашвидкуруч призводить до функціональних порушень
жовчевого міхура і підшлункової залози (важкість у правому підребер'ї, здуття
живота, проноси).
– Тривалі проміжки між прийомами їжі провокують виникнення
гастритів, а в поєднанні з нервовими стресами – виразкової хвороби шлунка і
12-палої кишки та синдрому подразненого кишківника.
– Вживання рідини до 1 л на добу викликає закрепи.
– Досить часто хлібо-булочні вироби, ковбаси, картопля,
солодощі, соуси містять генномодифіковані продукти, які знижують імунітет
організму і призводять до алергічних захворювань, стійкості до антибіотиків і
віддалених канцерогенних ефектів.
Знаходьте час, щоб
приготувати їжу, яка буде корисною та поживною для Вашого організму.
Будьте здорові!
0 коментарі :
Дописати коментар